Taktil i Örnsköldsvik

Firma Birgith Grundberg - Taktil utbildning i Örnsköldsvik. Tar emot barn med adhd, skrivsvårigheter, koncentrationsstörningar eller har svårt att slappna av. Birgith Grundberg arbetar med Taktil Stimulering, reflexologi/zonterapi och sinnesträning/motorik för barn med speciella behov. Birgith Grundberg är utbildad Speciallärare, Taktilterapeut, Reflexolog samt har högskoleutbildning inom Anatomi, fysiologi, stressfysiologi. Varmt välkommen att höra av dig redan idag!

Taktil utbildning i Örnsköldsvik | Firma Birgith Grundberg
Firma Birgith Grundberg

Taktil utbildning i Örnsköldsvik | Firma Birgith Grundberg

Välkommen till skolan som erbjuder taktil utbildning!

Taktil betyder beröring.  Men benämningen det "taktila sinnet" avser inte enbart beröringen i sig, utan omfattar hela känselsinnet eller hudsinnet. I det taktila sinnet finns receptorer för beröring, tryck, vibrationer, smärta, kyla och värme. Genom att medvetet och strukturerat beröra huden aktiveras flera av dessa receptorer som via sina nervbanor till hjärnan leder fram till det samordnande systemet - oxytocinsystemet. 

Effekterna låter inte vänta på sig! 

Forskning i Sverige & utomlands visar att Strukturerad Beröring 

  • Lindrar smärta
  • Sänker puls och blodtryck
  • Minskar stress
  • Bättre magtarmfunktion
  • Stärker immunförsvaret
  • Ger lugn och ro
  • Gör oss tryggare mindre rädda
  • Förbättrar relationer

Taktil Stimulering är en medveten och strukturerad beröring som aktiverar huden, vårt första och största organ och sinnesorgan. Taktil Stimulering definieras som en sinnesträning och en metod i daglig omsorg och träning för friskvård och hälsa. Den kan också vara en neuropsykologisk och neurofysiologisk behandlingsform. Barn svarar väldigt bra på Taktil Stimulering. Huden är ett organ och ett sinnesorgan och utvecklas redan i 7–8 fosterveckan och utan beröring skulle inte barnet utvecklas. Behovet av beröring ökar vid sjukdom, skador och funktionshinder. Personer med olika former av stress och smärta får mer lugn och ro av strukturerad beröring.

Om företaget

Utbildad Speciallärare. Birgith har arbetat i 40 år med barn och vuxna med funktionshinder. 

Är Taktilterapeut och lärare i Taktil Stimulering. Hållit utbildning i Taktil Stimulering i 20 år både i Sverige, Danmark, Island och Färöarna. Utbildad reflexolog. Högskoleutbildning inom Anatomi, fysiologi, stressfysiologi. Har egen mottagning i Örnsköldsvik där hon arbetar med Taktil Stimulering, reflexologi/zonterapi och sinnesträning/motorik för barn med speciella behov.

Birgith Grundberg var en av de första som gick utbildning i Stockholm i Taktil Stimulering. Idag har hon en mottagning mitt i centrala Örnsköldsvik. 

Intresserad av utbildning till Beröringspedagog eller få behandling? 

Kontakta 
Birgith Grundberg 

Telefon. 070-589 06 71
E-post. birgith@grundbergs.com
Adress. Sörflärke 203, 89691, Husum

Firma Birgith Grundberg
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information